Man - Fre 08.00 - 15.00 (+47) 72 85 39 50

F.A.Q.

SPØRSMÅL:
Jeg spiller klassisk og elektrisk gitar og spiller også i band. Jeg vil gjerne få jobbe mye med instrumentferdighetene mine, men også spille i fullt band og jobbe rettet mot bransjen og spille mye ute. Klarer dere å si noe om poplinja eller instrumentallinja vil være best?

SVAR:
Da er nok instrumentallinja det beste valget for deg. Der er det fokus på samspill og du får fordypet deg i forskjellige stilarter. Det blir også mulighet til å spille på konserter utenfor skolen. Det må også nevnes at Trøndertun er en smeltedigel der musikere fra forskjellige linjer danner egne band.


SPØRSMÅL:
Har noen spørsmål om demoen som skal sendes inn til linjen rock.

Jeg forstår ikke helt hvordan det skal gjøres. Kan jeg spille inn på et innspillingprogram hjemme, lage en akkompagnering i bakgrunnen og improvisere oppå det?

Kan jeg redigere innspillingen (EQ, compressor, reverb osv)?

Eller funker det like like greit å sende inn en sang som jeg har laget alene (der er det altså ikke bare en gitar og en stemme, der er det spilt inn flere tracks over hverandre med andrestemmer osv.)?

SVAR:
Vi krever ikke en demo i studiokvalitet, det som teller for oss er å høre hvordan du spiller/synger. Du kan gjerne spille det inn hjemme, med innspillingsprogram, med telefonen eller så kan du sende link til youtubeklipp av deg selv eller med band.


SPØRSMÅL:
Hvilke sjangere legges det mest vekt på ved produsentlinja? Sønnen min har lyst til å søke, men har problemer med edm-stilen. Tror han helst vil lære å gjøre studio/liveopptak og produsere rock.

Hvor mye forhåndskunnskap om å produsere kreves for å komme inn?

SVAR:
På produsentlinja får du jobbe med det du er mest interresert i, vi har ingen føringer i forhold til stilart. I og med at vi samarbeider med de andre msuikklinjene får du jobbet mye med pop og rockeband i studio og live. Av forhåndskunnskap kreves en viss kjennskap til programmer som Protools, Logic, Cubase eller erfaring fra lydjobbing med liveband.


SPØRSMÅL:
Hei! Jeg ser at søknadsfristen er utgått med tanke på at fristen var 1. februar. Jeg lurer på om det er mulighet for å kunne søke nå allikevel?

SVAR:
Det er ingen søknadsfrist i folkehøgskolen, men opptaket starter 1. februar og foregår ut over våren og sommeren helt til linjene er fulle.