Trøndertun Times #10 – Aldri hatt en gladere julekveld

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Heisann og hoppsann og fallerallera! Det er 3. søndag i advent i dag, og vi er på god vei mot midten av årets siste måned. Dette er den siste bloggposten i 2016, fordi neste søndag er vi ikke på tunet. Jeg for min del drar allerede i morgen på grunn av noen møter hjemme i Oslo, og det føles veldig rart i skrivende stund. Jaja, det skal jeg ikke dvele for lenge ved – den tid, den sorg, si!

Det har vært litt av en uke…

På tirsdag hadde vi besøk av Frode Fjellheim, som har komponert musikken til storfilmen «Frozen» eller «Frost» på norsk.  Det var et svært interessant og inspirerende foredrag, og nå kan alle musikkelevene på skolen joike. Etter seminaret tirsdag, dro alle vokalister inn til Trondheim for å synge i Vår Frues kirke på et arrangement som heter Livsglede for eldre mennesker. Det var Therese som tok oss med igjen, og det var skikkelig stemning å synge i kirken. Litt av en akustikk… Etter det fikk vi dra på Peppes Pizza, og det er jo aldri feil… 😉

img_8236

Foto: Julekveld på tunet.

Ordinær onsdag hoppes elegant over, og vi tar en titt på torsdag. Torsdag var alt annet enn en vanlig dag. Faktisk var torsdag så ekstraordinær at jeg, og også mange andre jeg snakket med, mistet feelingen av ukens gjenværende dager. Torsdag var det «julekveld på tunet». Da var det grøt til lunsj klokken 11, og med mandel i grøten. Gjett én gang hvem som fikk mandel i grøten… – joda, det var meg det vet du. 😀 Jeg vant en 200g marsipangris, må si jeg er en heldiggris med kjempeglis. Jaja, så utover dagen pyntet vi oss med de fineste klærne vi har, og så var det duket for middag klokken 17. For en middag. Matsalen var pyntet staselig, det var live brass-band som spilte inntil de to sangene vi sang, vår eminente Ronald fremførte vakre ord og buffeten… Buffeten besto av ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, julepølse, stekte epler, svisker, kålrabistappe, rødkål, surkål, kokte poteter, brun saus, karamellpudding, klementiner, pepperkaker, druer… Hva manglet? Ingenting, tror jeg. Etter denne fantastiske middagen, beveget vi oss inn i Olvesalen, der jazzklassen underholdt oss med fabelaktig julejazz. Deretter fortalte Ronald om at dette var den siste gangen det ble feiret jul på tunet inne i Olvesalen, og at dette faktisk er det femtiende året det ble gjort. Vi var altså de femitende til å gjøre dette… Tenk på det. Akkurat et slikt minne som det der har vi altså til sammen med borti 7000 andre mennesker…

img_8230

Foto: Ronald taler før maten. 

Julen er jo tid til å tenke over slikt, men nå må vi videre. Vi gikk rundt juletreet, spiste småkaker og andre kaker, og plutselig dukket nissefar opp også. Da var kvelden komplett. Vi fikk alle hver vår pose med godsaker. Julefesten fortsatte rundt omkring på tunet… Det føltes som julaften. Har sjelden vært så glad en julekveld.

img_8247

Foto: Julekrybbe i pepperkakeversjon.

Helgen har vært ganske vanlig. Relativt rolig, egentlig. Hele fredagen var det veldig søndagsfølelse, eller 1.juledag følelse egentlig, lørdag var litt fredagsfølelse… I går, lørdag, var det forresten pepperkakehuskonkurranse. Det var veldig morsomt. Det var Harry Potter-modellen igjen, med hus/korridor mot hverandre. Vi laget, etter avstemning julekrybben. Vi limte soletti-stenger på pepperkakeveggen med melis, og droppet en av veggene i huset. Veldig kreativt. Kristoffer, som bor i huset vårt var hovedpersonen i juleevangeliet. Han er jo Kristoffer, herren 😉

img_8254

Foto: Presentasjon av pepperkakehuskonsept fra øst 1.

Det var ukens juleeventyr. Nå er går det fort mot ferien for alle sammen, som betyr at del 1 av året her er over. Desember er en fin måned for å tenke over året som har gått. 2016 har vært litt av et år, og det blit spennende å se hvordan alt utarter seg videre her på tunet – og i verden. Det blir bra.

Ønsker alle en behagelig juletid og et «hippie» new year <3

Alt vel for nå!

– Ingrid Lovise